13 February 2019

Cara Mudah Buat Duit Online

Kalau korang follow 5 step mudah ni, aku berani jamin 100% korang akan at least dapat RM 10. Ini adalah salah satu cara yang sangat senang nak buat duit guna smartphone. Atau pun sesetengah orang panggil, how to make easy money online.
Tapi kalau x follow exactly 5 step mudah ni, lepastu tak dapat RM 10, jangan salahkan aku.

Sebelum tu, barang2 yang diperlukan cuma 3 je.

Smartphone
IC
Dan muka korang. LOL

Kenapa perlu smartphone? Sebab nak kena 1 apps ni nama dia BIGPAY. Jangan risau, apps ni FREE SAHAJA!

 


Tak tau BIGPAY tu benda apa? Ha klik kat sini aku ada explain.

So dah ready nak buat duit cara senang? Ni cara dia:

Step 1 - Copy code ni PBKL5VFPNK.

Step 2 - Buka App Store @ Playstore korang kemudian search BIGPAY dan terus download. Atau kalau malas nk search, klik je link ni https://bit.ly/2Rmpprn

Step 3 - Isi butiran yang dia mintak. Ready snap gambar IC tau. Dan isi code PBKL5VFPNK di ruangan referral. Kalau tak isi, tak dapat RM10. BigPay nak bagi FREE NI!

Step 4 - Deposit RM20. Eh? Tadi kata free je register. Ye memang free sebab RM20 ni akan masuk ke dalam kad anda sendiri dan boleh guna 100%.

Step 5 - Tunggu Mastercard sampai dalam tempoh 5-7 hari bekerja. Bila dah dapat, bukak apps dan klik pada "I HAVE RECEIVED MY CARD".

Ha senang je kan.
Kalau korang rasa RM10 tu tak cukup, korang ajak la kawan2 buat account BigPay juga tapi guna referral code korang sendiri. Dia dapat RM10. Korang pun dapat RM10!!

Aku? Aku dapat pahala berkongsi la brader sisturrrrrr hahahaha. Selamat mencuba!


11 January 2019

BigPay? Apa tu?

Macam pernah dengarkan? Tapi tak ramai yang tahu dan masih keliru apa sebenarnya BigPay ni? Sama ke dengan BigPoint AirAsia? Meh sini aku sekolahkan korang.

BigPay adalah sebuah applikasi atau apps e-wallet. Apps ni dimiliki oleh syarikat induknya yang tersangatlah famous kat Malaysia ni, AIRASIA! Kalau AirAsia, motto dia "Now Everyone Can Fly". Motto BigPay pulak "Everyone Can Buy".

Menurut Tony Fernandes melalui laman Twitternya, suatu hari nanti BigPay ni akan bernilai lebih tinggi daripada AirAsia. Jadi, kalau Abam Tony dah cakap macam tu, kita ready je tunggu benda ni meletop! Inilah peluang kita untuk jadi sebahagian daripada benda yang bakal meletop! Free pulak tu!



Tapi kan, dah berlambak e-wallet apps yang available utk smartphone. Biasanya kalau kau guna e-wallet ni kita boleh bayar secara online dan dapat reward. So apa bezanya BigPay ni dengan yang lain? Haa, kat sini yang syoknya! Apps ni disertakan sekali dengan DEBIT MASTERCARD!

Maksudnya bukan sekadar boleh guna online! Kat kedai makan, hypermarket, supermarket, steam wallet, kedai runcit, bayar insurans, bayar kereta, bill2 rumah & banyak lagi tempat kita boleh guna BigPay ni. Selagi tempat tu terima transaksi Mastercard, BigPay boleh pakai. Untuk setiap RM20 yang kita spent, akan dapat 2 BigPoint. Benda BigPoint ni untuk apa pulak? Boleh guna utk beli tiket AirAsia bang! Pergi jalan2 ke Korea, Jepun, Australia. ANYWHERE!

The best part about BigPay ni, nak buka akaun & dapat kad dia FREE! Bukan setakat tu, BigPay akan bagi kita RM10 kalau register guna referral code ni PBKL5VFPNK. So macam mana nak dapatkan aplikasi ni? Senang je.

Step 1 - Copy code ni PBKL5VFPNK.
Step 2 - Buka App Store @ Playstore korang kemudian search BIGPAY dan terus download. Atau kalau malas nk search, klik je link ni https://bit.ly/2Rmpprn
Step 3 - Isi butiran yang dia mintak. Ready snap gambar IC tau. Dan isi code PBKL5VFPNK di ruangan referral. Kalau tak isi, tak dapat RM10. BigPay nak bagi FREE NI!
Step 4 - Deposit RM20. Eh? Tadi kata free je register. Ye memang free sebab RM20 ni akan masuk ke dalam kad anda sendiri dan boleh guna 100%.
Step 4 - Tunggu Mastercard sampai dalam tempoh 5-7 hari bekerja. Bila dah dapat, bukak apps dan klik pada "I HAVE RECEIVED MY CARD".

 


Kalau anda follow semua step di atas, by the time anda dapat Mastercard BigPay, dalam tu dah ada RM30!!! Terus boleh pakai ui!!

Semoga bermanfaat! Selamat mencuba!

Harmless Blogger signing out!




27 August 2018

KERETA TERBAIK UNTUK ORANG BARU START KERJA!

PERODUA MYVI 1.5 SE (AT)
RM 35,900 * YEAR MANUFACTURED 2013 * YEAR REGISTERED 2013 * ONE CAREFUL NON-SMOKER OWNER * ACCIDENT FREE * ACTUAL YEAR ** ORIGINAL CONDITION ** FULL SERVICE RECORD ** SPECIAL EDITION (SE) SPEC ** 1500cc DVVT ENGINE ** FULL BODYKIT ** ORIGINAL PERODUA TOUCH SCRREN MULTIMEDIA PLAYER ** GPS NAVIGATION BUILT-IN ** DUAL SRS AIRBAGS (DRIVER & FRONT PASSANGER) ** RETRACABLE SIDE MIRROR ** NO NEED REPAIR ** NICE AND CLEAN INTERIOR ** SMOOTH DRIVING ** TIP TOP CONDITION ** SUPERB HANDLING ** SMOOTH ENGINE AND GEARBOX *** NO GST / NO SST *** LOAN ARRANGEABLE *** FAST LOAN APPROVAL *** TRADE IN WELCOME *** FREE TEST DRIVE *** FREE TINTED VOUCHER CONTACT: 016-575 9853 (AJ)

TERINGIN NAK PAKAI SUZUKI SWIFT?

SUZUKI SWIFT 1.5L (AT) RM 35,900 * YEAR MANUFACTURED 2012 * YEAR REGISTERED 2012 * ACCIDENT FREE * ACTUAL YEAR * ONE CAREFULL NON-SMOKER OWNER ** ORIGINAL CONDITION ** 1500cc ENGINE ** FULL BODYKITS ** ORIGINAL SUZUKI CD PLAYER ** 4 AUDIO SPEAKER ** DUAL SRS AIRBAGS ** ORIGINAL PAINT ** WELL MAINTAINED ** NO NEED REPAIR ** NICE AND CLEAN INTERIOR ** SMOOTH DRIVING ** TIP TOP CONDITION ** SUPERB HANDLING ** SMOOTH ENGINE AND GEARBOX *** NO GST / NO SST *** LOAN ARRANGEABLE *** FAST LOAN APPROVAL *** TRADE IN WELCOME *** FREE TEST DRIVE *** FREE TINTED VOUCHER CONTACT: 016-575 9853 (AJ)