Azwan Juperi Youtube Channel

Loading...

28 February 2012

Senarai 'Original Song' AJ

This is a list for my original songs that I managed to finish which stretch back into the year when I was back in school. I put them according to the chronological order:
  1. Terimalah Ku Kembali (2006)
  2. Tunggu feat. Wan Faris Aizat (2008) *Uploaded in 'Projek Tunggu' via Facebook*
  3. Rintihan Hati (2008)
  4. Andai Kita (2009) *Uploaded via Youtube & Facebook*
  5. Kasih Duriku (2009) *Uploaded via Facebook*
  6. Kerna Mu Aku (2009)
  7. Cita (2010)
  8. Kau Teristimewa (2011)
  9. Penghujung Lena (2012) *Uploaded via Youtube*
  10. Rainbow & Sunshine (2012)
  11. Hero Dunia (2012) *Uploaded via Youtube*
  12. Benarkanlah (2012) *Uploading soon via Youtube*
There are more actually. But, they're not complete neither the lyrics nor the melody. Hopefully, I can get these publish into the mainstream music industry one day!
Feel free to 'like' or 'share'

Harmless Blogger signing out!

25 February 2012

Hero Dunia Lirik (Original Song)

Dengarkan irama baru
Dari hatiku
Temani sepi mu
Kala ku tiada di situ

Walaupun jauh beribu batu
Tiada beza nya
Kau masih pertama
Di hati ini wahai ibu
c/o
Kau bangkit kala pagi
Menyapu dan lalalalala
Sambil mendengar radio
Kala ku masih beradu

Puisi ini buat mu
Oh ibu kaulah segalanya
Benar ku berkata
Kaulah hero di duniaku

Umi mama juga bonda
Nama nya berjuta
Bunyi pun berbeza
Namun kau tetap yang sama

Maaf ku tidak sempurna
Nakal ku berjuta
Syukur kepadaNya
Kaulah hero diduniaku





Click here to check out the song at my Youtube Channel

Harmless Blogger signing out!

23 February 2012

Lagu Baru Dah Siap!!!!

My new song dah officially siap ditulis siap dengan melodinya. Kepada yang pernah dengar lagu AJ sebelum ni insyaallah would find the theme for this song is a bit different in terms of the lyrics & melody itself from my previous songs.

Apa2 hal, SORRY & TERIMA KASIH diucapkan kepada kawan2 AJ yang tak jemu2 menunggu lagu2 baru(tau la aku lambat nak upload kan?). Hopefully, your supports would give me strength to actually succeed in this field.

Insyaallah lagu nya akan diupload esok cause I have to look for guitar & camera first. Sebab I don't have any guitar & camera rosak. Tapi sebab Nik Amiily dah bising tadi, memang kene upload esok jugak.hahahaha..Thanks for reading!!

Btw, tajuk lagu ni Hero Dunia. For me, lagu ni memang best!!

Sementara tu, kepada mereka yang x pernah dengar lagu2 AJ bolehlah visit my Youtube Channel.

Please like!

Harmless Blogger signing out!

22 February 2012

Kereta Baru Datuk Lee Chong Wei

Pemain badminton no.1 dunia kebanggaan Malaysia ini khabarnya telah membeli sebuah kereta baru yang semestinya menjadi idaman hampir setiap individu.
Nah sebijik gambar kereta Datuk Lee Chong Wei kita:

Ferrari F430  
Kereta ni bukan sebarang kereta. Harga Ferrari F430 ni dianggarkan bernilai RM1.6 juta beb! 
But before you say that he bought a Ferrari because it’s a Ferrari, the 29-year-old Chong Wei knows a lot about cars. A self-confessed super car lover, he’s already own a sleek grey Nissan GT-R (which he rumoured to have sold off to get the Ferrari), a BMW X6 Coupe and of course, a black Proton Inspira 2.0 – a gift from the car manufacturer to honour his accomplishments.

Nak tido dalam kete ni 1 minggu pun xpe kan? haha
Apa2 pun, tahniah diucapkan kepada beliau for the new car. Jangan bawak laju sangat ye. Nanti kene saman pulak. Tapi kalau kena saman pun, kesah apa dia kan? Duit banyak. Sebelum ada yang nak kutuk dia buang duit beli kereta mahal2, ni nak defend dia siap2 la. I guess he deserves the car. Sebelum ni pun dia dah banyak derma & plus, dia dah banyak kali naikkan nama Malaysia di pentas dunia. So, takde gunanya kalau nak kutuk2 or dengki.

Jangan lupa like!!

Harmless Blogger signing out!

20 February 2012

Kau Teristimewa

Few weeks ago, actually ada siapkan 1 lirik ni..Tapi tiba2 misplaced. Alhamdulillah, yesterday dah jumpa. Insyaallah korang akan suka lagu ni sebab lirik dia memang istimewa.

Kau Teristimewa

Andai bintang mampu bermadah
Dan bulan pun kan turut bersama
Menyanyi kan lagu ku ini
Untuk mu wahai yang teristimewa

Ingin ku nyatakan rindu ku
Dan kasih ku oh pada mu
Terpisah jauh tak terkata
Namun suara mu tak pernah sirna
 
Oh mama
kasih mu kan tetap di ingatan 
Senyuman tiada bandingan nya
Bisa menerangi gelita ku
Kau lah cahaya
Kau teristimewa

Di kala ku tidak mengerti
Kau resah dan juga berduka
Namun tetap jua terpancar
Senyuman demi diri ku

Tak terbalas jasa mu
Walau sepanjang hayat ini
Kerna di setiap kedukaan mu
Tak siapa yang tahu

Ha...Istimewa x? hehehe..Actually, plan nak upload lagu ni lambat sikit. Nak tunggu Hari Ibu nanti baru upload. Nanti boleh la korang dedicate kat ur mum. Tapi, tu la nak tanya ni. Korang rasa cane? Please do tell me =)

Don't forget to like this post!!!

Harmless Blogger signing out!

17 February 2012

Maksud Sebenar Lelaki Berseluar Londeh

Mungkin ada yang dah tau benda ni, tapi saja je nk post.hahaha..Bagi meriah sikit kan. Penat woo...Malam tadi x tdo kot dok update gadgets kat sebelah kanan ni ha.So sekarang korang senang la nak follow my Twitter account & subscribe to my Youtube Channel. Click je kat button yang tertera di sebelah kanan skrin anda..One last thing is the like button untuk every post. Jemput2 la like post2 yang ada ada ye..hahaha..*promote jap*

Berbalik ke topik asal untuk entry ni. Sekarang ni kita boleh tengok tersangat ramai individu yang mengenakan fesyen berseluar londeh sampai nampak underwear beliau, x kira lelaki atau perempuan. Macam kat bawah ni ha:
Letak gambar kartun je la ea.


Mesti korang pernah jumpa kan? Tak pun korang sendiri yang pakai macam ni kan?
Tapi tahu kah anda, apa sebenarnya maksud berpakaian begini? Dari mana asal fesyen nih? Ha...ni eden nk cerita kat korang nih.

Pesen ini (bak kata mak saya) berasal dari penjara di Amerika Syarikat. Nak dijadikan cerita, kalau korang nak tahu, sesetengah banduan dalam penjara di Amerika Syarikat sanggup lakukan hubungan sejenis. Ini dipercayai terjadi atas sebab kes terdesak. Mereka ni dah takde pilihan sebab dalam penjara semuanya sama jantina. Maka lahirlah mereka2 yang provide perkhidmatan seks sejenis.

Jadi, untuk membezakan diri mereka dari banduan2 lain, diorang pakai la seluar londeh sampai nampak underwear. Bagi signal la, nak bagitahu diri mereka ni boleh jadi pemuas nafsu buas banduan2 lain. Percaya atau tak, itu lah kenyataan nya.huahuahua!!

Harmless Blogger signing out!

16 February 2012

How To Delete A Fan Page On Facebook

To delete your Page or Place:
  1. Click Edit Page in the upper-right corner of your Page
  2. Select Manage Permissions from the left sidebar
  3. Click Delete [Your Page Name]
You will have the option to unpublish or delete your Page. If you choose to delete your Page, please note that its removal is permanent.

12 February 2012

Whitney Houston Dies At 48

Whitney Houston, who ruled as pop music's queen until her majestic voice was ravaged by drug use and her regal image was ruined by erratic behavior and a tumultuous marriage to singer Bobby Brown, has died. She was 48.
Beverly Hills police Lt. Mark Rosen said Houston was pronounced dead at 3:55 p.m. Saturday in her room on the fourth floor of the Beverly Hilton. A Los Angeles County coroner's official said early Sunday that her body had been taken to a morgue.
"There were no obvious signs of any criminal intent," Rosen said.
Houston's publicist, Kristen Foster, said the cause of death was unknown.
Rosen said police received a 911 call from hotel security about Houston at 3:43 p.m. Saturday. Paramedics who were already at the hotel because of a Grammy party were not able to resuscitate her, he said.
Houston's death came on the eve of music's biggest night — the Grammy Awards. It's a showcase where she once reigned and where she will be remembered Sunday in a tribute by Jennifer Hudson, organizers said.

May she rest in peace..

Harmless Blogger signing out!

11 February 2012

My First Song Ever =)

The song was written back in 2006 for my nasyeed group in school, P.O.A(Patriots Of Allah). Back then, I still don't know how to play guitar. So the only instrument we used were few sets of percussion. Lagu ni ala2 Arab cket. Unfortunately, I don't have any soft-copy of the song recorded. Nanti2 la kot. Lirik je la yang ada.hehehehe

Terimalah Ku Kembali

Nikmat dunia yang sementara
Telah melekakan ku
Hidupku kini tiada bererti
Tanpa rahmatMu

Baru kini ku sedari
Ku hanyalah hambamu
Oh Tuhanku yang Esa
Terimalah ku kembali

Dunia yang fana
Hanyalah sementara
Tiada yang abadi
Pastikan kembali

Oh Tuhan ampunkanlah
Segala dosaku
Terimalah taubatku
Kasihanilah aku

Dalam gelap ku mencari
Cahaya kebenaran
Semoga ku temui
Jalan yang benar

Hopefully I can gather the guys back together to record this memorable song =)

Harmless Blogger signing out!

09 February 2012

Nasib Pemilik MegaUpload



Ni la yang terjadi bila hukum manusia diutamakan berbanding hukum ALLAH

Harmless Blogger signing out!

04 February 2012

Perempuan Tidak Wajib Pakai Tudung

Kalau tengok dari tajuk ni, mesti ada yang fikir beta dah hilang akal. WAHAHAHA!!! Tapi kalau korang nak tau, sebanarnya kaum Hawa memang x diwajibkan pakai tudung pun. Nak tau kenapa? Ha, teruskan membaco ;)

Menurut kata Ustaz Azhar Idrus, perempuan tidak diwajibkan memakai tudung. Mereka hanya diwajibkan MENUTUP AURAT. Sebab, bila difikirkan balik, memang betul pun. Yang wajibnya, tutup aurat. Bukan pakai tudung. Ini kerana, tudung berfungsi untuk menutupi rambut,leher, tengkuk dan bahagian dada kaum wanita. Jadi kalaulah tiba2 ada perempuan yang keluar rumah, tutup kepala pakai kotak tapi cover aurat dengan sempurna, tidak mendatangkan masalah. Cuma x sesuai la.hahaha.
Melawak je

Ada yang pakai tudung, tapi baju lengan pendek! Pastu ada pulak yang pakai tudung, tapi rambut dikeluarkan kat belakang. Mazhab mana pulak ni??? Banyak kali dah jumpa dan diperkatakan, tapi masih ada yang nak buat jugak. Kalau dah pakai macam tu, what's the point nak pakai tudung? Sama je la dengan x pakai tudung kan? Masih jugak mendedahkan aurat.
Shantek ke pakai rupa ni?

Baju mahal, tapi kain nye sikit
Ada yang pakai tudung, baju lengan panjang alhamdulillah, tapi baju nye ketat la pulak. Sampai nampak ha semua lekuk2 yang tersembunyi di kamar hati. Chewah...hahahaha...Tapi betul pe, korang pergi la mana2 shopping complex. Mesti ada jumpa yang pakai macam ni. Kalau kaum perempuan nak tau, kebanyakan lelaki memang la suka tengok. Tapi menyampah. Kalau x percaya, tanya la saya. hehe Mata suka tengok, tapi dalam kepala dah cop awal2 x boleh buat bini.
Ni fesyen apa ek?
Seeloknya, pakai la pakaian yang loose, dan satu ni memang penting. Tolong la jangan pakai baju transparent. Macam baik xyah pakai bajulah! Pakai seluar & bra je. Beli baju tu buat buang duit je. Kan elok kalau pakai sopan macam adik kuning bawah ni. Ni bakal bini sayeeee......hahaha
Pakai macam ni kan comel =)
Pendek kata dari beta hari ini, untuk yang perempuan tu, pakai la elok2. Yang x pakai tudung tu, belajarlah slow2 pakai tudung. Comel pe pakai tudung. Saya suka maa...lu punya bapak pun manyak suke woo..Tapi, kalau memang x biasa jugak pakai tudung, baju tu..ha..baju tu..pakai la yang proper..xnak dah ketat2 ni..Lemak semua terbonjol sana, terbonjol sini. Tengok pun geli tau. HAHA!!

Harmless Blogger signing out!

03 February 2012

Bahaya Simpan Gambar Peribadi Dalam Phone!

Bahawasanya saya! Ingin berpesan kepada anda mengenai risiko penyalahgunaan teknologi oleh pihak2 tertentu. Seperti yang kita tahu, perkembangan teknologi yang pesat telah membolehkan kita menangkap gambar melalui pelbagai devices selain daripada kamera sahaja. Penggunaan filem berjenama Kodak yang dahulunya amat popular kini kian releven(tapi guna Kodak dulu syok woo!! LOL). Oleh itu, ramai dalam kalangan kita memilih untuk menangkap dan menyimpan soft copy gambar2 peribadi masing2 di dalam alat2 seperti handphone, laptop, external hard drive, thumbdrive dll.

Namun sedarkah kita bahawa setiap dari kita menghadapi risiko2 seperti kehilangan alat2 tersebut. Baik dengan cara misplace atau dicuri. Seringkali kita dapati rakan2 kita ada kehilangan alat2 ini. Malah ada yang pernah mengalaminya sendiri. Ramai mendakwa, di dalam nya terkangdung dokumen2 penting untuk kerja masing2 baik pelajar atau golongan pekerja. Tetapi, pernahkah kita risau mengenai gambar2 peribadi yang turut tersimpan di dalam nya? Gambar2 yang kita tidak mahu dilihat oleh orang lain.

Terdapat kes dimana gambar seorang wanita bertudung telah diupload di Youtube. Tapi yang sedihnya, ada gambar mangsa dalam keadaan tidak memakai tudung dan agak seksi turut disertakan dalam video tersebut(bagi yang lelaki tu, xya la menggatal g search la yer.dah report abuse dh pon)
*hehehe*
 Lagi contoh bagi golongan wanita bertudung, ada yang gemar menyimpan gambar mereka sendiri atau kawan2 dalam keadaan tidak bertudung di dalam phone. Pernahkah anda melalui situasi ini?

Rooney: Yo, nak pinjam phone boleh?
Rani    : Nak btpe?
Rooney: Nak tengok2 lerrr....
Rani    : Nah..
Rooney: Eh? Ini ko ke? Lawa gak ea ko x pakai tdung?
Rani    : OI! GAMBAR TU XLE TGK LAA!!! *GRRRRRRR*

Lebih kurang macam tu la situasi nye ye...Mesti ramai yang pernah kan? Dan x mustahil jugak si Rooney ni boleh terjumpa gambar member Rani ni ke. X ke kesian kat diorang tu?(pandai pulak Rooney ni ckp Melayu)
Ni konon2 Rooney dah tua nanti la
Tujuan entry ini ditulis hanyalah untuk memperingati anda semua(especially perempuan) bahawa, tak salah nak simpan gambar2 seksi korang tu.. Tapi, pandai2 la sorok ye. Nasihat den, kalau nak simpan sangat pun, simpan la dalam special thumbdrive korang, pastu sorok kat tempat korang rasa paling selamat. Pastu jangan guna nak simpan movie or nota or dokumen jadah. Most importantly, elakkan dari simpan dalam phone or laptop.

P/S: ni bukan pesanan untuk wanita bertudung je ye, yang x bertudung pun sama. Yang laki2 pun sama. Malu ooo awek tengok gambar x senonoh. Kalau badan berketul macam batu xpe ler.ngeee

Harmless Blogger signing out!

02 February 2012

Gadis 19 Tahun Hina Perempuan Sabah/Sarawak Hodoh

This rumor caught my attention as it appears to be too sensitive and foolish. The act was actually performed via her Twitter account which is now unavailable. Jom tengok apa dia tulis:





Surprisingly, dia kata dia dianiayai berikutan akaun Twitter beliau di 'hack'.(Macam x logik je kan? haha). She did filed a police report though fearing a growing hatred over her by the Sabahan/Sarawakian.

The Sabahan & Sarawakian had organized a group on Facebook demanding her to publicly apologize  for her racism act towards the affected people. Betul ke tak dia ni kena hack. kita tengok je esok lusa yeeeee....

p/s: I'm not ruling out the possibility where her account was hacked by some other person. So, we'll see!

Harmless Blogger signing out!