Azwan Juperi Youtube Channel

Loading...

21 June 2012

My Perfomance at Pencarian Remaja Berbakat Media Hiburan Final Stage

This video was originally cut of from the actual video. Enjoy the clip!


Harmless Blogger signing out!

20 June 2012

Final Pencarian Remaja Berbakat Media Hiburan 2012 Edisi Youtube

Pada 17 Jun 2012 yang lalu, Final Pencarian Remaja Berbakat Media Hiburan Edisi Youtube 2012 (PRB MH 2012) telah berlangsung di Pusat Kraftangan, Jalan Conlay, Kuala Lumpur. *gila formal ayat intro.hahaha*

The finalist
Out of 25 semi-finalist, 12 were selected. For us finalist, I think it's pretty fair to say that the final stage was the biggest show we've ever performed at. There were numerous local celebrities and press were present on that night. Compliments should be given to Media Hiburan's team, lead by their charismatic & humble leader, Che Meen. This team is the most hardworking people for this event. Thank u guys, korg memang AJAIB! hahahaha!

Regarding the finalist, semuanya tersangatlah talented, outstanding, charismatic & macam2 lagi lah. Terasa diriku begitu kecil. Semua ada kelebihan dan identiti tersendiri. Ada yg suara tinggi ke langit, ada yang perform macam pro, ada yang dah ada lagu sendiri, dan macam2 lagilah spesis manusia saya jumpa dlm kalangan finalist tu. Tapi yang penting, semuanya sporting. X kedekut ilmu yang best tu! Saling bertukar idea dan pendapat utk improve perfomance masing2 macam dah jadi perkara biasa dlm masa 2 hari kami spent sama2. Yang penting, aku sayang korang semua sebab jarang dapat jumpa kawan2 yang sangat memahami when it comes to music(especially geng2 guitarist). Bak kata Maskurnia Sayuti, we share the same problem.
3 hours before the show at Royale Chulan
Gelagat finalist setelah lega membuat persembahan
Walaupun x semua ada, but I still love this moment
On that night, AJ mempertaruhkan lagu ciptaan sendiri. Pada mulanya memang tidak yakin sebab risiko perform lagu sendiri ni, sangat tinggi. Rasa kurang yakin tu masih ada sampai la AJ dah naik stage. Even dah kat atas stage pun ada terfikir nak tukar lagu. HAHAHA. Tapi, berbekalkan nasihat dari kawan2, pihak Media Hiburan dan beberapa individu berpengalaman, AJ teruskan juga. Alhamdulillah, ada yang suka dan memuji. Walaupun x menang, saya sangat2 berterima kasih kepada pihak MH sebab telah memberi 1 peluang yang amat bermakna kpd kami finalist.

During my performance. Macam pro x? hahaha
Tahniah kepada Syed Muhammad Hazman yang telah dinobatkan sebagai juara. Pada pendapat saya, beliau memang layak sebab suara dia ni, power giler! Bila tgk dia menang, rasa macam makin membuak2 semangat nak keluarkan single!
Hazman & Che Meen
Lastly, nak mintak maaf kepada semua individu yang terlibat secara langsung dan tidak langsung utk event ni. Terutama sekali Iqa. Hahaha. Jutaan terima kasih kpd Abang Hairul yang byk bagi tips. Tak lupa juga Che Meen yang banyak membantu dari segi persembahan dan sokongan. Kepada kawan2 yang sudi datang mlm tu, sorry I couldn't give u my best, but I promise I'll make u guys proud one day!
Breakfast at Royale Chulan sposored by Media Hiburan
Harmless Blogger signing out!

15 June 2012

Tips Beli Tiket Kapal Terbang(Applicable In Malaysia *Negara lain aku xtau*)

Setelah sekian lama x update blog(sebab xda idea), utk post kali ni, AJ nk share tips2 berguna untuk korang beli tiket flight. Bagi yang dah biasa beli tu, xpe la kan? ni untuk yang 1st timer or mereka2 yang jarang beli tiket flight.



1. Double-Triple-Quadruple Check Departure & Destination Airport Anda

Ni antara yang paling penting sekali. Sebelum korang nak pergi jauh, ni dulu nak kena jaga2. Always check your departure & destination airport. Ada certain orang kadang2 buat mistake. Nak travel from Kuching ke KL. Tapi end up beli KL ke Kuching. Ni kalau x perasan sampai dah purchased & confirmed transaction, masak korang. Sebab after confirmed, mmg xleh buat apa2 dah. Kalau nak jugak, kena bayar la jawab nya kak oi!

2.  Beli Tiket Awal (Especially tiket musim cuti)

Ni untuk average traveler la, macam AJ ni ha. Kalau duit banyak macam Bill Gates xpa la kan. Hahaha! 1st Class all the way. Kalau nak beli tiket tu, AJ advice kalau boleh, 2 minggu sebelum tu dah beli dah. Ni yang paling lambat la. Kalau lebih dari tu, ikut nasib la. Kalau nasib baik, dapat la tiket murah. Tapi biasanya, menangis jugak la tengok harga2 tiket.
WHY SO MAHAL??!!
 Untuk tiket musim cuti pulak, kalau betul2 nak selamat, paling lambat pun 1 bulan sebelum. Ini kerana, ramai lagi orang lain nak beli. Walaupun MAS & AirAsia selalu offer tiket2 murah utk musim cuti, kita kena ingat, bukan kita je yang nak beli tiket. Customer diorang ni berjuta kot! Tapi kalau duit memang byk, lagi 1 jam nak travel pun xda hal lah kalau nak beli! hahahahaha!

3. Check Harga Dari Semua Syarikat Penerbangan

Maksudnya, jangan la cek harga dari 1 syarikat penerbangan je. Kalau dalam Malaysia ni, MAS, AirAsia & Firefly. Ada orang beranggapan, tiket AirAsia sentiasa lebih murah berbanding MAS. Which is totally wrong! Kadang2, tiket MAS ni sama je harga dengan yg AA offer. Lebih murah pun ada. Jadi, janganlah kita ni tertipu dengan mitos2 yang MAS sentiasa lebih mahal. Tapi selalunya MAS memang lagi mahal pun.

4. Harga Dalam Iklan Bukan Harga Sebenar

Sekarang ni, kalau korang tengok sesetengah syarikat penerbangan buat iklan, harga tiket dia kadang2 lagi murah dari tiket bas. RM1 pun ada. Harga tu memang la betol harga tiket, tapi kena ingat. Itu harga utk tiket SAHAJA. Tu x kira cukai airport lagi, caj servis, caj bagasi, caj booking online, caj makanan, caj insuran dll lagi. Kalau naik AirAsia, bagasi, makanan, seat, online booking tu semua dia caj. Kalau MAS dia caj cukai airport je. Tapi airport tax dia lagi tinggi la.

5. Careful With Surcharges

Dari segi bagasi, MAS memang dah standardize maximum yang boleh bawa is 20kg per person. Kalau terlebih 1-2kg, dia xkan caj. Tapi kalau kau naik AirAsia, lebih 1kg tu kadang2 mau nk RM20-RM30 jgk la melayang. Xsure berapa dia caj actually sebab x pernah kena, tapi banyak jugak la. Kalau curious nak tau, try la bagi bagasi tu overweight. Nanti dah tau tu, share2 la kat saya. HAHAHAHAHA!
Kalau makan, naik MAS free. Siap boleh refill lagi. Kalau AirAsia, nak makan kena bayar on the spot. Kalau tak pun, boleh beli online. Tapi dia jual mahal wooo. Maggi cup tu cost around RM 7 jugak la. Cuma menu MAS ni biasanya ada 2 pilihan sahaja kalau makanan. AirAsia boleh pilih macam2.
Harapan la nak makan macam ni during flight
Ada banyak lagi tips nak share sebenarnya ni. Tadi masa mandi, banyak giler idea kot!
Nampaknya, takat ni je dulu post utk kali ni. Thank u for reading! God bless u!

Harmless Blogger signing out!

10 June 2012

Dead Boy Sits Up In His Coffin Then Ask For Drink

Melbourne, June 7 (ANI): A two-year-old Brazilian boy, who was declared dead, sat up in his coffin and asked for water before laying back down again lifeless.
According to Website ORM, Kelvin Santos stopped breathing during treatment for pneumonia at a hospital in Belem, northern Brazil, News.com.au reported.

The boy was declared dead at 7.40pm on Friday and his body was handed over to his family in a plastic bag.
The child's devastated family took him home where grieving relatives held a wake throughout the night as the boy's body laid in an open coffin.
But just an hour before his funeral was to take place on Saturday, the boy apparently sat up in his coffin and said asked his father for water.

"Daddy, can I have some water," the child said.
"Everybody started to scream, we couldn't believe our eyes. Then we thought a miracle had taken place and our boy had come back to life," the boy's father, Antonio Santos said.

"Then Kelvin just laid back down, the way he was. We couldn't wake him. He was dead again.....
Mr Santos rushed his son back to the Aberlardo Santos hospital in Belem,where the doctors reexamined the boy and confirmed that he had no signs of life.

"They assured me that he really was dead and gave me no explanation for what we had just seen and heard," Santos said.
The boy's family decided to delay the funeral for an hour hoping that he would wake up again, but ended up burying him at 5 pm the same day in a local cemetery.
Santos, who is convinced that his son was victim of medical malpractice, has now registered a complaint with the police who have launched an investigation.

"Fifteen minutes after rushing him away for resuscitation, they came and told me he was dead and handed me his body. Perhaps they didn't examine him properly. Dead people don't just wake up and talk. I'm determined to find out the truth," Santos said. (ANI)