Azwan Juperi Youtube Channel

Loading...

20 June 2012

Final Pencarian Remaja Berbakat Media Hiburan 2012 Edisi Youtube

Pada 17 Jun 2012 yang lalu, Final Pencarian Remaja Berbakat Media Hiburan Edisi Youtube 2012 (PRB MH 2012) telah berlangsung di Pusat Kraftangan, Jalan Conlay, Kuala Lumpur. *gila formal ayat intro.hahaha*

The finalist
Out of 25 semi-finalist, 12 were selected. For us finalist, I think it's pretty fair to say that the final stage was the biggest show we've ever performed at. There were numerous local celebrities and press were present on that night. Compliments should be given to Media Hiburan's team, lead by their charismatic & humble leader, Che Meen. This team is the most hardworking people for this event. Thank u guys, korg memang AJAIB! hahahaha!

Regarding the finalist, semuanya tersangatlah talented, outstanding, charismatic & macam2 lagi lah. Terasa diriku begitu kecil. Semua ada kelebihan dan identiti tersendiri. Ada yg suara tinggi ke langit, ada yang perform macam pro, ada yang dah ada lagu sendiri, dan macam2 lagilah spesis manusia saya jumpa dlm kalangan finalist tu. Tapi yang penting, semuanya sporting. X kedekut ilmu yang best tu! Saling bertukar idea dan pendapat utk improve perfomance masing2 macam dah jadi perkara biasa dlm masa 2 hari kami spent sama2. Yang penting, aku sayang korang semua sebab jarang dapat jumpa kawan2 yang sangat memahami when it comes to music(especially geng2 guitarist). Bak kata Maskurnia Sayuti, we share the same problem.
3 hours before the show at Royale Chulan
Gelagat finalist setelah lega membuat persembahan
Walaupun x semua ada, but I still love this moment
On that night, AJ mempertaruhkan lagu ciptaan sendiri. Pada mulanya memang tidak yakin sebab risiko perform lagu sendiri ni, sangat tinggi. Rasa kurang yakin tu masih ada sampai la AJ dah naik stage. Even dah kat atas stage pun ada terfikir nak tukar lagu. HAHAHA. Tapi, berbekalkan nasihat dari kawan2, pihak Media Hiburan dan beberapa individu berpengalaman, AJ teruskan juga. Alhamdulillah, ada yang suka dan memuji. Walaupun x menang, saya sangat2 berterima kasih kepada pihak MH sebab telah memberi 1 peluang yang amat bermakna kpd kami finalist.

During my performance. Macam pro x? hahaha
Tahniah kepada Syed Muhammad Hazman yang telah dinobatkan sebagai juara. Pada pendapat saya, beliau memang layak sebab suara dia ni, power giler! Bila tgk dia menang, rasa macam makin membuak2 semangat nak keluarkan single!
Hazman & Che Meen
Lastly, nak mintak maaf kepada semua individu yang terlibat secara langsung dan tidak langsung utk event ni. Terutama sekali Iqa. Hahaha. Jutaan terima kasih kpd Abang Hairul yang byk bagi tips. Tak lupa juga Che Meen yang banyak membantu dari segi persembahan dan sokongan. Kepada kawan2 yang sudi datang mlm tu, sorry I couldn't give u my best, but I promise I'll make u guys proud one day!
Breakfast at Royale Chulan sposored by Media Hiburan
Harmless Blogger signing out!

3 comments:

  1. jeles dik tengok kau makan sedap. akak mandi pon tak!!

    ReplyDelete
  2. hahaha. sy pn x mnd kak masa tu.

    ReplyDelete
  3. Hehe....I've said enough in my blog hehehehe

    ReplyDelete