Azwan Juperi Youtube Channel

Loading...

04 February 2012

Perempuan Tidak Wajib Pakai Tudung

Kalau tengok dari tajuk ni, mesti ada yang fikir beta dah hilang akal. WAHAHAHA!!! Tapi kalau korang nak tau, sebanarnya kaum Hawa memang x diwajibkan pakai tudung pun. Nak tau kenapa? Ha, teruskan membaco ;)

Menurut kata Ustaz Azhar Idrus, perempuan tidak diwajibkan memakai tudung. Mereka hanya diwajibkan MENUTUP AURAT. Sebab, bila difikirkan balik, memang betul pun. Yang wajibnya, tutup aurat. Bukan pakai tudung. Ini kerana, tudung berfungsi untuk menutupi rambut,leher, tengkuk dan bahagian dada kaum wanita. Jadi kalaulah tiba2 ada perempuan yang keluar rumah, tutup kepala pakai kotak tapi cover aurat dengan sempurna, tidak mendatangkan masalah. Cuma x sesuai la.hahaha.
Melawak je

Ada yang pakai tudung, tapi baju lengan pendek! Pastu ada pulak yang pakai tudung, tapi rambut dikeluarkan kat belakang. Mazhab mana pulak ni??? Banyak kali dah jumpa dan diperkatakan, tapi masih ada yang nak buat jugak. Kalau dah pakai macam tu, what's the point nak pakai tudung? Sama je la dengan x pakai tudung kan? Masih jugak mendedahkan aurat.
Shantek ke pakai rupa ni?

Baju mahal, tapi kain nye sikit
Ada yang pakai tudung, baju lengan panjang alhamdulillah, tapi baju nye ketat la pulak. Sampai nampak ha semua lekuk2 yang tersembunyi di kamar hati. Chewah...hahahaha...Tapi betul pe, korang pergi la mana2 shopping complex. Mesti ada jumpa yang pakai macam ni. Kalau kaum perempuan nak tau, kebanyakan lelaki memang la suka tengok. Tapi menyampah. Kalau x percaya, tanya la saya. hehe Mata suka tengok, tapi dalam kepala dah cop awal2 x boleh buat bini.
Ni fesyen apa ek?
Seeloknya, pakai la pakaian yang loose, dan satu ni memang penting. Tolong la jangan pakai baju transparent. Macam baik xyah pakai bajulah! Pakai seluar & bra je. Beli baju tu buat buang duit je. Kan elok kalau pakai sopan macam adik kuning bawah ni. Ni bakal bini sayeeee......hahaha
Pakai macam ni kan comel =)
Pendek kata dari beta hari ini, untuk yang perempuan tu, pakai la elok2. Yang x pakai tudung tu, belajarlah slow2 pakai tudung. Comel pe pakai tudung. Saya suka maa...lu punya bapak pun manyak suke woo..Tapi, kalau memang x biasa jugak pakai tudung, baju tu..ha..baju tu..pakai la yang proper..xnak dah ketat2 ni..Lemak semua terbonjol sana, terbonjol sini. Tengok pun geli tau. HAHA!!

Harmless Blogger signing out!

2 comments:

  1. lemak terbonjol sana trbonjol sini. mcm lain mcm je. haha. aku ase aku pnh kot nmpk makhluk cmtu dgn ko haha :D

    ReplyDelete